De Tilburgse voedselbank
Voor elkaar, door elkaar

Tilburgse Voedselbank

In Tilburg en omgeving leven veel mensen op of onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen deze mensen door ze tijdelijk voedselpakketten te geven. Om onze klanten voldoende voedsel te kunnen geven, werken wij samen met bedrijven, instellingen en overheden. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedselverspilling wordt voorkomen en het milieu minder wordt belast. Het voedsel wordt door leveranciers gratis ter beschikking gesteld. Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet altijd tijdelijk zijn.

Het werkgebied van de Voedselbank Tilburg beslaat de gemeenten Tilburg (met Berkel-Enschot en Udenhout), Goirle en Riel, Oisterwijk en Moergestel, Hilvarenbeek, Baarle-Nassau en Chaam.

Daarnaast is de Tilburgse Voedselbank regionaal distributiecentrum voor Noord-Brabant en Zeeland.

Meer over ons

Klanten vertellen

"

Zo blij dat ik de stap heb genomen door hulp te zoeken. Door deze hulp heb ik nu alles weer zo ver op de rit, dat ik weer mijn eten bij de supermarkt kan halen. De mensen van de voedselbank zorgden ervoor dat ik me niet hoefde te schamen. Niets heeft me ooit zo geholpen als de voedselbank.

Geert Willemsen Tilburg
example

Voedselpakket aanvragen

U kunt een voedselpakket aanvragen via een verwijzer zoals uw bewindvoerder (als die is aangesteld voor u) of anders een maatschappelijke organisatie zoals IMW, Buro schuldhulpverlening van uw gemeente, Contour de Twern, RIBW, Vluchtelingenwerk, Amarant etc.
Als u geen verwijzer kent die voor u een pakket kan aanvragen kunt u een aanvraag doen voor een tijdelijk pakket bij de voedselbank zelf.

Vraag voedselpakket aan

Steun de voedselbank

De voedselbank heeft geld nodig voor haar exploitatie-uitgaven: huur en onderhoud van het gebouw, energie, transport etc. Maar ook voor investeringen in aanschaf of vervanging van bv. koel-vriescellen en heftrucks. Wij zijn voor ons werk afhankelijk van donaties en subsidies en daarom zijn uw giften van harte welkom.

Steun ons!

Waarmee kunnen wij u helpen?

Als u vragen heeft kunt u met dit formulier contact opnemen.
U mag ons natuurlijk ook altijd bellen: T: 013 – 455 10 00

Onze sponsors