Menu
Voedselbank Tilburg
Voedselveiligheid
speerpunt in strategie
Voedselbank Tilburg
Ruim 70 vrijwilligers stellen
wekelijks pakketten samen
Voedselbank Tilburg
Wij hengelen graag
naar vis. Wie bijt?
Voedselbank Tilburg
Boter, kaas en eieren
meer dan welkom

 

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Wij functioneren als een schakel tussen overschot en verborgen gebrek in onze maatschappij.

 

Voedsel dat niet meer verkocht wordt, maar wel nog voor consumptie geschikt is, verstrekken wij gratis aan deze huishoudens in nood. Deze huishoudens worden naar ons verwezen door hulpverlenende instanties zoals, RIW, sociale dienst etc.

De Voedselbank heeft een verdeelpunt aan de Beelaerts Van Bloklandstraat 13, 5042 PM Tilburg.

De Voedselbanken in Nederland hebben besloten nauwer te gaan samenwerken in een Landelijke Vereniging.Vooralsnog een succes. Op diverse fronten wordt samenwerking nagestreefd, zoals bijvoorbeeld op het gebied van Voedselverwerving en waarborging Voedselveiligheid.

De Tilburgse Voedselbank maakt deel uit van de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland. De aangesloten voedselbanken groeien explosief. Wekelijks worden 35.000 voedselpakketten vanuit meer dan 150 vestigingen uitgedeeld en zijn ongeveer 85.000 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank. In 2013 groeide het aantal klanten met 30%. Wat begon als lokaal initiatief is uitgegroeid tot een landelijke vereniging met ruim 8.300 vrijwilligers. 

Een overzicht van de aangesloten voedselbanken in Nederland kunt u vinden op www.voedselbankennederland.nl.

 

Doneer geldDoneer geld
Pakket aanvragenPakket aanvragen
UitgiftepuntUitgiftepunt
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Volg ons op FacebookVolg ons op Facebook
Veel gestelde vragenVeel gestelde vragen
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Tilburg 2019