Scholen en rondleidingen

Rondleiding

Voor scholen po en vo, hbo, universiteiten en andere geïnteresseerden kunnen wij kosteloos een presentatie en rondleiding organiseren
om zodoende een indruk van het werk van de Tilburgse Voedselbank te krijgen.
Ook participeren wij in schoolprojecten over o.a. armoede en voedselverspilling, en geven wij in dit kader gastlessen.`

De maximale groepsgrootte is 25 personen.
In verband met de openingsuren van onze winkel kunnen presentaties/rondleidingen alleen in de ochtend gepland worden tussen 09:00 en 11:00 , m.u.v. maandag: op die dag kunnen ze tussen 10:00 en 14:00 uur worden ingepland.
Een presentatie plus rondleiding duurt in totaal 1 uur.

Het programma bestaat uit een PowerPoint presentatie over armoede, voedselverspilling, de voedselbank als organisatie, de criteria voor het verkrijgen van een voedselpakket en de acquisitie van onze levensmiddelen en non food producten.
Hierbij is het uiteraard ook mogelijk om vragen te stellen die met deze thema’s te maken hebben.
Vervolgens is er een korte rondleiding waarbij o.a. ons winkelconcept en de logistiek van het regionale distributiecentrum worden uitgelegd.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteiten, wel stellen wij het zeer op prijs als onze gasten een bijdrage aan ons werk willen leveren in de vorm van houdbare levensmiddelen of een financiële donatie.

Leerlingen en studenten

Daarnaast kunnen leerlingen en studenten bij ons terecht voor ondersteuning bij hun sector – of profielwerkstuk of onderzoek.

Indien u hierin geïnteresseerd bent kunt u een mail sturen naar info@tilburgsevoedselbank.nl
Wij brengen u dan in contact met onze voorlichter/rondleider Jef Frijns.