Voedselpakket aanvragen

U kunt een voedselpakket aanvragen via een verwijzer zoals uw bewindvoerder (als die is aangesteld voor u) of anders een maatschappelijke organisatie zoals IMW, Buro schuldhulpverlening van uw gemeente, Contour de Twern, RIBW, Vluchtelingenwerk, Amarant etc.

Als u (nog) geen verwijzer kent die voor u een pakket kan aanvragen, kunt u zelf via deze website een aanvraag doen voor een (tijdelijk) pakket bij de Voedselbank. De voedselbank helpt u dan bij het vervolg. Klik hieronder om naar het online aanvraagformulier te gaan.

U kunt ook tijdens winkeltijden (di-wo-do-vr tussen 12.20 en 14.30 uur) binnenlopen. Onze verwijzers zijn dan aanwezig om u op weg te helpen.

Aanvraagformulier

Wie komt in aanmerking?

Of je in aanmerking komt voor een voedselpakket, hangt af van de hoeveelheid leefgeld. Dit is het geld dat maandelijks overblijft als je van de inkomsten de vaste lasten aftrekt. Dit noemen wij het normbedrag. Hoeveel het normbedrag mag zijn, is afhankelijk van de samenstelling van het gezin. Je vindt deze informatie bij de Regels en criteria.

Hoe lang heb ik recht op een voedselpakket?

De periode waarover een pakket wordt toegekend, hangt af van hoelang de voedselbank verwacht dat u aan de voorwaarden voldoet. De maximale duur van toekenning is 6 maanden. Daarna kunt u 3 weken voor afloop van de termijn via uw verwijzer om verlenging vragen.

Wij hebben voor dit systeem gekozen om ervoor te zorgen dat er contact blijft tussen de cliënten en de verwijzers die de aanvraag indienen.

Als een pakket is toegekend, geeft de voedselbank dit aan uw verwijzer door. Bij die persoon informeert u naar de stand van zaken en de beslissing van de voedselbank.